Maca červená 111g

Cena: 10,00 €

Cena bez DPH: 8,33 €

Stav skladu: 17

Hmotnosť: 111 g

Červená maca je druhá najvzácnejšia, tvorí len 25% ročnej úrody. Zo všetkých troch typov macy (čierna, žltá, červená) má najvýraznejšiu chuť a má najsilnejšie účinky. Vyniká najvyšším aminokyselinovým spektrom a obsahuje najväčšie množstvo antioxidantov. Možno práve preto pôsobí, podobne ako maca žltá, ako prírodné antidepresívum a pomáha zvládať stres. Podľa peruánskej etnomedicíny zmenšuje prostatu u mužov, má protinádorové účinky a zlepšuje kvalitu kostí - Posilňuje hormonálny systém a mozog u mužov i žien. Navracia a podporuje vitalitu a plodnosť. Priaznivo ovplyvňuje psychické a mentálne zdravie. Domorodí Indiáni používali macu pravidelne už pred príchodom Inkov pre jej nutričnú hodnotu a liečivé účinky. Maca je hlavnou súčasťou tunajšej stravy, pre svoju vysokú výživovú hodnotu. Je bohatá na cukry, proteíny, škroby a esenciálne minerály, špeciálne jód a železo. Maca bola po mnoho storočí používaná k zvýšeniu plodnosti u ľudí aj zvířat. V peruánskej bylinnej medicíne je maca používaná aj ako imunostimulant, pri anémii, tuberkulóze, menštruačných nepravidelnostiach, symptómoch menopauzy, rakovine žalúdka, neplodnosti a ostatných reprodukčných alebo sexuálnych poruchách, tiež pre zlepšenie pamäte.

Vyššie popísanými účinkami disponuje iba vysokohorská maca pochádzajúca z výšky min. 4000m.n.m, a takou samozrejme nami ponúkaná maca je.

Nesmú užívať osoby s hyperfunkciou štítnej žľazy!

Krajina pôvodu: Peru

Pravosť a kvalitu ponúkaných výrobkov si môžete overiť na stránkach našeho dodávateľa kliknutím sem.

Distribútor pre SR: Amazonské zdravie s.r.o., Venušina 3, 951 41 Lužianky

 

Odborná literatúra uvádza:

Maca: je celoročná rastlina z čeľade kapustovitých pestovaná vysoko v Andách vo výškach 3.500 - 4.500 m.n.m. Je to jedna z najprispôsobivejších pestovaných rastlín na chladnú klímu. Vďaka nízkemu vzrastu a chumáčovitému vzhľadu je ľahko prehliadnuteľná na farmárskych poliach. Užívanou časťou je koreňová buľva hruškovitého tvaru, do priemeru 8 cm, bledo bieložltého až červenkastopurpurového zabarvenia. Domorodí indiáni používali maku pravidelne už pred príchodom Inkov pre jej nutričné a liečivé účinky. Maca je hlavnou súčasťou tunajšej stravy, pre svoju vysokú výživovú hodnotu. Je bohatá na cukry, proteíny, škroby a esenciálne minerály, špeciálne jód a železo. Maka bola po mnoho storočí používaná k zvýšeniu plodnosti u ľudí aj zvířat. V peruánskej bylinnej medicíne je maca používaná aj ako imunostimulant, pri anémii, tuberkulóze, menštruačných nepravidelnostiach, symptómoch menopauzy, rakovine žalúdka, neplodnosti a ostatných reprodukčných alebo sexuálnych poruchách, tiež pre zlepšenie pamäte.