Zelená káva pomáha schudnúť

Prečo chudnem pri pití zelenej kávy?

Zrno zelenej kávy obsahuje látky nazývané aflanoidy, ktoré spôsobujú štiepenie vnútorných tukov. Vnútorné tuky sú jedny z troch druhov tukov, ktoré sú v ľudskom organizme a škodia nášmu zdraviu. Obaľujú naše vnútorné orgány (obličky, pečeň, srdce atď.) A usadzujú sa na vnútornej stene brušnej. Spôsobujú tak závažné ochorenia vrátane infarktu, ochorenia obličiek, usadzovaniu toxických látok v tele, spomalenie látkového metabolizmu a iné. Na tento typ tuku nepomôže pohyb, ale iba správne stravovacie návyky a pravidelná strava po troch hodinách. Existuje pár potravín, ktoré dokážu tieto tuky štiepiť a patrí medzi ne práve zelená káva, vďaka obsahu aflanoidov. Pražením sa aflanoidy z veľkej časti stratia, zostane asi 1/4. Chudneme teda aj pomocou praženej kávy, ale s ďaleko menšími účinkami. Chlorogenová kyselina, najdôležitejšia zložka v zelených zrnách, spomaľuje proces starnutia, zlepšuje krvnú cirkuláciu a posilňuje svaly. Výrazne stabilizuje hladinu cukru v krvi, vďaka čomu tento liek môžu používať aj diabetici. Začlenením zelenej kávy do stravy sa dostavuje strata nadváhy, čo je veľkou výhodou.

Výhody pitia zelenej kávy

- Silný spaľovač tuku

- Efektívne potlačenie chuti do jedla

- Rýchle pôsobenie, doložené výsledky

- Dostupná cena

- Skvelé výsledky chudnutia

- Zvýšenie sústredenosti

- Energia po celý deň

- Bez drastickej diéty

- Spaľovanie kalórií, rovnaké, ako v prípade fyzickej aktivity

- Zrýchľuje metabolizmus a tráviace procesy

- Vysoký obsah antioxidantov

- Mnohí športovci zaradili jej užívanie do svojho programu cvičenia

Čerstvé kávové zelené zrno má vôňu po maku, chuť veľmi zvláštna, príjemná, jemná, prírodne dosladka. Chuť by sa dala prirovnať ako niečo medzi zeleným čajom a kávou. Zelená káva má silné detoxikačné účinky, čo pocítite do 15-tich minút po jej konzumácii.

Vyskúšaná odporúčaná príprava

Kávu zo zeleného zrna pripravte ako praženú kávu podľa vášho obľúbeného spôsobu. My sme si obľúbili prípravu vo French Press kanvici, kde kávu zalejeme pomletú viac nahrubo a lúhujeme asi 5 minút. Po dlhšej dobe zvyšok nálevu môže zmeniť farbu do krásnej modrozelenej farby, čo nie je na závadu nálevu.

Hrubosť mletia prispôsobte zvolenému spôsobu prípravy kávy. Na 1 porciu použite najmenej 2 zarovnané kávové lyžičky (cca 7g) mletej kávy. Kávu zalievajte vždy vriacou vodou a po pomletí ju uschovajte v chlade a suchu, bez prístupu vzduchu.

Denná dávka: 3 šálky denne alebo 1 kanvičku popíjať v priebehu dňa.

https://lieceniebylinami.sk/e-shop/produkty-z-peru/dary-prirody/zelena-kava.html